Theorieles

Voordat een praktijkexamen of een tussentijdse toets kan worden aangevraagd, wil ik dat je in het bezit bent van een geldig theorie certificaat B. De theorie verstrekt belangrijke informatie om goed te kunnen rijden. Denk alleen al de kennis die je nodig bent van bijvoorbeeld de betekenis van de verkeersborden.

Theorie kun je op diverse manieren leren. Belangrijk is dat je hiermee een goede basis voor je autorijden en daarmee de veiligheid legt. Tijdens het rijden heb je soms maar weinig tijd om een beslissing te maken welke actie je moet uitvoeren. Denk alleen al bijvoorbeeld aan het juist toepassen van de voorrangsregel.

Zorg dat je de theorie leert zoals het hoort en maak geen gebruik van de welbekende theoriedagen! Mijn ervaring is dat veel kennis vervolgens ontbreekt tijdens het praktijkexamen. Het zou vervelend zijn dat je daardoor zou gaan zakken. En laten we wel wezen, wanneer ik naar de tandarts ga hoop ik ook dat hij of zij weet waar ze mee bezig moet gaan!

Autorijschool Jilderda geeft geen theorielessen maar maakt gebruik theoriepakketten. In het pakket zit een theorieboek en een inlogcode voor het systeem waarmee je examens kunt oefenen, om zo goed voorbereid op het examen te verschijnen.

Mijn advies is om zo snel mogelijk met je theorie te beginnen. Voordeel is dat je de kennis direct in de praktijk kunt uitvoeren. Mag blijken dat er iets niet helemaal duidelijk is dan kun je de vraag meenemen tijdens je rijles. Ik kan zo de juiste uitleg geven. Dit kan bijvoorbeeld door een situatie op te zoeken waar jouw vraag betrekking op heeft.

Zodra je denkt dat je voldoende kennis hebt om een theorie examen te kunnen doen dan moet je dat zelf bij het CBR aanvragen.

LET OP:

Wanneer je gaat Googlen op ‘Aanvragen Theorie-examen’ dan kom je op sites die dat graag voor je willen regelen. Doe dit niet want je betaald dan behoorlijk meer voor je examen. Wanneer je examen gaat aanvragen doe dat altijd via   ‘Mijn CBR’ of via de knop ‘Theorie-examen aanvragen’ op deze site.

Note:
Vaak hoor ik dat leerlingen gebruik willen maken van leermiddelen van een ander. Let er op dat je met actuele middelen werkt. Neem desnoods de boeken mee naar de les zodat ik dat kan beoordelen.